Люди мають від дуба багато користі. Давні корабели взагалі не могли йому ціну скласти. Дубові шпангоути — в організмі людей і тварин це ребра — не боялися води, додавали судну міцності, витримували навіть тиск арктичної криги. З кори 20-літніх дубів добувають речовину для вичинки шкір і смушків. Господині при засолюванні і маринуванні овочів додають до спецій дубове листя, щоб огірочок був твердим і хрумтів на зубах. Дуб незамінний при виготовленні коньяків і різних міцних настоянок. Справжній лицар до лазні не візьме березовий віник, це, мовляв, для пестунчиків і жінок. Ось дубовий, він додасть чоловікові сили тіла і духу.
Олегові Михайловичу і його команді зелене багатство дісталося від лісівників попередніх поколінь. Двадцять років тутешнє лісництво очолював Михайло Григорович Березюк. До лісової господарки доклався також Ігор Тарасович Криса та інші. Сформувалися тут і свої династії. Сини Петра Івановича Рембохи і його тезки Петра Івановича Слозанського теж стали майстрами лісу. Отож нинішній команді належить зберегти, розвинути і вивести на сучасний рівень надбання попередників. Крім основної, стратегічної породи — дуба, тут висаджують більш скороспілі дерева — модрину європейську, частково і японську, горіх чорний. Останній привабливий не лише структурою деревини, а й стійкістю до хвороб, які зі зміною клімату нещадно напосілися на ясена, березу, горобину, навіть на здорованя дуба.